Tiimiakatemia Learning Circus

Tiimiakatemia lähtee reissaamaan Euroopan halki yli sadan tiimiyrittäjän voimin

Learning Circukseksi kutsuttu matka sai alkunsa, kun Tiimiakatemia koki olevansa maakuntansa vanki. Matkan tarkoituksena on esitellä tiimiyrittäjyyttä maailmalla tehokkaana tapana synnyttää uutta yrittäjyyttä, poistaa työttömyyttä ja estää nuorten syrjäytymistä. Luomme uusia asiakas- ja kumppanuussuhteita sekä teemme Jyväskylää ja sitä ympäröivää maakuntaa tunnetuksi Euroopassa. Matkan aikana teemme lukuisia vierailuja yrityksiin, tehtaisiin, yliopistoihin ja korkeakouluihin.

Matkan päämääränä on osallistua Tiimiyrittäjien 1. Maailmankokoukseen, joka pidetään Unkarissa 7.-9.5. Jyväskylän Tiimiakatemia on tapahtuman pääkoordinaattori ja vastuullinen järjestäjä.

Tiimiyrittäjät matkustavat Unkariin maateitse

Tiimivalmentaja Timo ”Letim” Lehtosen mukaan tiimiyrittäjät olisivat olleet lentäen helposti perillä, mutta koska tiimiyrittäjien haluttiin näkevän Euroopan uusia trendejä ja markkinoita, heidät laitettiin kulkemaan maateitse. ”Halusimme heidän skannaavan Euroopan halki autoilla, moottoripyörillä, busseilla, junilla ja vaikka liftaten”, Lehtonen jatkaa.

Tiimiyrittäjät ovat ottaneet haasteen hyvin vastaan, koska lähes kaikki ovat lähdössä innolla matkaan sääntöjen mukaisesti. Menomatkalla yleinen trendi näyttäisi olevan mennä Saksan kautta Unkariin. Kun taas tulomatkalla noin puolet on lentämässä takaisin ja puolet tulossa Baltian kautta.

kuva_3.JPG

Tiimiyrittäjät siis matkustavat monenmoisilla kulkuneuvoilla: minibusseilla, junilla, asuntoautoilla ja liftaten. Seuraavaksi hieman tarkempi kuvaus Mittavan Teon ja Samuelin reittisuunnitelmasta heidän omin sanoin:

”Olemme lähdössä liftaamalla Suomesta Unkariin aikavälillä 29.5 – 7.5. Reittimme kulkee läpi Baltian, Puolan, Tsekin ja Itävallan, kohti kaukaista Piinapäivien määränpäätä eli Keszthely on the Balatonia. Pidämme kirjaa niukasta budjetista, jota päivitämme tulevassa Keskisuomalaisen nettilehtijutussa. Tavoitteenamme on päästä perille niin halvalla, kuin on mahdollista. Emme aio maksaa majoituksesta tai julkisista kulkuneuvokyydeistä, vaan aiomme spurguilla ennätyshalpaan hintaan.

Juuri kun olemme selvinneet Raksapäivistä ja päässet Virosta pois, joudumme palaamaan tutuille vanhan kaupungin raunioille, etsimään sovittua yrityskäyntiä. Tapaamme kesäisessä Tallinnassa ensimmäisen kontaktimme Incubator -yrityksen konsultti Niinemaan.

Tästä tapaamisesta saatamme oivaltaa jo ensimmäiset ideat muistivihkoomme. Olemme Mittavan kanssa sopineet yhdessä 1000 idean keräämisestä ja niiden niputtamisesta yksiin kansiin. Olemme valmiit ajattelemaan yhdessä ja pöllimään parhaat ideat ympäriltämme. Jotta tuleviin ideoihin ja kirjoituksiin saisimme lisää värikkyyttä, meillä on kamerat mukana.

Käynnin jälkeen köröttelemme peukut ojossa pitkin via Balticaa. Parhaassa tapauksessa matkaamme itä-eurooppalaisten, Vadimin ja Darjan kyydissä, ja yövymme uusien ystäviemme sohvalla. Jotta onnistuisimme ilmaisissa majoituksista, tarjoamme herrasmiehinä sulatejuustot aamupalaleivän päälle.

Välitavoitteenamme on viettää viikonloppu Puolan rajojen sisällä. Lauantaina fiilistelemme matkan puoliväliä ja menemme katsomaan pääsarjan jalkapallo-ottelua. Sunnuntain jälkitunnelmissa pienet mielemme syventyvät Auschwitzin maailmanperintökohteessa. Auschwitzin raunioiden jälkeen matka jatkuu kohti Tsekkiä. Sieltä olemme varanneet maanantaiaamupäiväksi 5.5 panimovierailun StaroBrnolle. Pitää kuitenkin olla varovainen liiallisen maistelun suhteen, sillä olemme sopineet keskustelevamme bisnesmahdollisuuksista Wienin yliopiston vierailulla samana päivänä.

Wienistä matka jatkuu kohti Unkaria, siellä yövymme paikallisen tiimiakatemialaisen luona. Saavumme ajoissa Keszthely on the Balatonille viettämään ikimuistoisia Piinapäiviä, jos olemme elossa vielä!”

Teo ja Samuel kirjoittavat matkan varrella blogia Keskisuomalaisen nettiin, kuten tekevät myös Inton Mila, Million Sara ja Priiman Elmo.

Missä tiimiyrittäjät aikovat vierailla matkan aikana? Lue se ensi viikolla tästä samaisesta blogista!

Learning Circus -esite

-Aku / Osuuskunta Idealeka

Alla olevassa kuvassa melkein kaikkien tiimien reitit.

kuva_1.JPG