Perinteet jatkuvat - Joulukylän tarina

13.12.2013

 

Pop-up Joulukylä syntyi syksyllä 2011 Osuuskunta Takomon toimesta. Silloin Joulukylä sijaitsi Kolmikulmassa, ja myynnissä oli käsitöitä, pelejä ja jouluherkkuja. Ensimmäinen kokeilu oli positiivinen ja innostava, joten seuraavana vuonna Joulukylä järjestettiin Osuuskunta Mainion toimesta. Vuonna 2012 Joulukylä oli Kauppakulmassa, ja liikkeitä oli jo enemmän kuin edellisenä vuonna! Entisten liikkeiden lisäksi löytyi lasten lahjatarvikeliike, Globe Hope ja Fuza, Kulttuurikulma, Angry Birds- kauppa ja Lappiteemainen jouluherkkupuoti Silloin myös ymmärrettiin, kuinka hyvä oppimisen paikka Joulukylä on B2C-myynnistä ja kivijalkamyymälän pitämisestä. Joulukylästä onkin muodostunut siksi Tiimiakatemian perinneprojekti, joka herättelee Tiimiakatemialaisetkin edessä olevaan joulusesonkiin.

Tänäkin vuonna Joulukylä on saapunut Jyväskylään. Osuuskunta Soul Included tarttui toimeen, ja projektiryhmä ja pop-uppaajat puursivat marraskuun ajan saadakseen Joulukylän pystyyn. Nyt on jo kaksi viikkoa siitä kun ovet avattiin! On aina yhtä yllättävää, kuinka paljon työtä kaupan pystyyn laittaminen vie käytännönjärjestelyineen ja suunnitelmineen. Tänä vuonna Joulukylä otti haltuunsa Torikulman, 200 neliön liiketilan Marimekon vieressä. 

Joulukylän tarkoituksena on tuoda lähemmäs kuluttajia sellaisia tuotteita, joita ei normaalisti Jyväskylästä kivijalkamyymälöistä löydä. Meiltä löytyy muun muassa Pulju.netin hauskoja joululahjoja, sekä suosittu Maalaistori, josta saa tänä vuonna Keski- Suomen ja Pirkanmaan alueella tuotettuja lähi- ja luomutuotteita. Saatavilla on myös Futzan pipoja ja lapasia, Riipisen Riistaherkkuja Kuusamosta sekä pieniä vaatemerkkejä kuten Tamperelainen Skuxx ja Running Koala. Joulukylässä on myös lanseerattu kolmen tiimiyrittäjän, Ronjan, Emman ja Ainon, kokonaan uusi tuotemerkki, Runaway Vintage, joka myy Vintage-vaatteita varsin edulliseen hintaan. Vintage- vaatteet ovat myyneet hyvin ja projektin tulevaisuus näyttää hyvältä! 

Halusimme luoda Joulukylälle uuden huomiota herättävän maskotin, ja niin syntyi Pipari- Ukko Vilppu-Valtteri Johanssonin kädenjälkenä. Pipari-Ukko seikkailee Jyväskylässä, ja se on herättänyt paljon huomiota ihmisten keskuudessa, koska se eroaa muista joulumaskoteista, Joulupukeista- ja tontuista. Pipari-Ukko on herättänyt lapsien keskuudessa ihmetystä, ja saanut monia halauksia lapsilta ja jopa päässyt kuviin ihmisten kanssa!

Joulukylä on auki vielä aatonaattoon asti, ja Pipari-Ukon voi nähdä Kauppakadulla seikkailemassa taas 13.-15.12., kun Joulumarkkinat alkavat! Silloin Joulukylässä on myös tarjouksia, ja piparkakkuja ja glögiä tarjolla kaikelle kansalle.

Tervetuloa!

Terveisin

Anniina Maukonen ja Joulukylän väki 
Joulukylä Torikulmassa, Asemakatu 12 (Marimekon vieressä)

Aukioloajat
ma-pe 10-19
la 10-17
su 12- 17