AKATEMIAN UUDET TUULET

2.10.2013

 

Yllättävät ja yllättävän uudet tuulet ovat vyöryneet lähiaikoina TA:n ympäristössä. Seuraavaksi katsaus kolmeen kovimpaan ihanuutta ja vihaisuutta herättäviin hankkeisiin/projekteihin/elämäntöihin/kutsumuksiin.

Meripihka, tuo ihanainen raikas tuuli kaikkien yhteisellä chillausalueella. Biljardipöydän tuominen on herättänyt tiimien välisiä keskusteluja paremmin kuin mikään muu keino. Ihmiset pelaavat, jonottavat ja leikkimielisesti haukkuvat toisia tiimejä/pelaajia biljardin ohessa. Tästä on vaikea laittaa paremmaksi, mutta Meripihka onnistui siinä. Kahvila jonka tarkoitus on vain lyödä hyvää fiilistä luomalla hyvää fiilistä. Kahvista maksat sen verran kuin haluat ja joskus voi pöydällä näkyä myös pientä naposteltavaa. Pelkästään jo tieto siitä, että saa maksaa omantunnon mukaan tuo hyvän fiiliksen kaikille riippumatta siitä onko ihminen mulkku vai hyvä ihminen. Hyville ihmisille tulee hyvä mieli heidän laittaessa rahaa kippoon ”mukava sponsoroida tällaista hanketta”. Mulkuille tulee taas hyvä mieli kun kahvi on ilmaista eikä kukaan valvo maksaako ”omantunnon mukaan”. Win-Win situation kaikin puolin.

Keskusaukion talk show herätti myös ihmetystä niinä päivinä kun se on ollut käynnissä. Täysin taiteellisista lähtökohdista ponnistava hanke on herättänyt ristiriitaisia tunteita. Osa ei ole tykännyt vahvistimessa voimistetusta puheensorinasta ja osa on mielellään tarttunut haasteeseen ja mennyt lavalle kertomaan omista projekteista tai vastaamaan talk shown kysymyksiin. Alku kuhinan jälkeen toivottavasti suunta on vain ylöspäin ja saadaan enemmistö talon väestöstä tarttumaan haasteeseen. Kriitikoille voisi sen verran sanoa, että toimistoillakin puhua pälpätetään paskaa aamusta iltaan, joten miten se eroaa jos tämä pälpätys tuodaan julkiseksi ja pälpätetään yhteisesti ja yhdessä. Kuka tietää, ehkä voimme jopa jakamalla pälpätystä oppia jotain toisilta.

Merkillinen taistelu on syntymässä. Tiimiyritys aloitti toivottavasti aloitteellaan ensimmäisen akatemian ”maailmansodan”. Tiimien välisiä rajoja on rikottu ja tämä johtaa kiistan ratkaisemiseen Megazonen neonvärisenveren täyttämällä taistelukentällä. Tarkoitus on vihdoinkin selvittää kuka saa akatemialla jotain aikaan ja ketkä vain jäävät haaveilemaan kunniasta. Mahtava idea joka voi synnyttää kokonaisen uuden tekemisen aallon tiimien välillä. Onhan se näin, että tiimejä kannattaisi muutenkin pölyttää kuin pelkästään raksapäivillä ja sumuisissa tunnelmissa. Sota alkakoon!

Kirjoituksen on tehnyt kolmannen vuoden tiimiyrittäjä Seesami